Öppettider sommaren 2024 | Läs mer »

Skorstensfejare och skorstensfejartekniker

Vi söker i första hand dig som är utbildad skorstensfejare eller skorstensfejartekniker men även blivande skorstensfejarlärlingar är välkomna att söka. Som skorstensfejarlärling eller nyutexaminerad har du alltid någon kollega men lång erfarenhet i närheten att fråga och ta hjälp av vid problem.

Din Roll

Som skorstensfejare har du ett stort ansvar att hjälpa till att förebygga bränder och att spara energi genom förnuftig eldning i väl fungerande eldstäder. Till arbetsuppgifterna, beroende av utbildningsgrad, hör att sota eldstäder, utföra brandskyddskontroller och besiktningar av eldstäder samt imkanaler. En stor del av jobbet består av information och rådgivning, gällande allt från hur man eldar på bästa sätt till bästa placering av en ny eldstad samt hur man ska gå till väga vid installation av en eldstad och rökkanal. Du kommer också att arbeta administrativt med kundkontakter samt protokollering av ditt arbete.

Din profil

  • Du uppskattar att träffa kunder och har lätt för att uttrycka dig förståeligt.
  • Du tar ansvar för ditt arbete och tycker om att vara noggrann.
  • Du kan arbeta självständigt men har inga problem att arbeta tillsammans med dina kollegor.
  • Du tar hand om din utrustning och håller dig uppdaterad gällande ny kunskap och nya arbetssätt.
  • Du hjälper gärna till att hålla god ordning även i gemensamma utrymmen och med gemensam utrustning.
  • Du är inte pälsdjurs allergiker.
  • Du innehar B-körkort

Är du utbildad skorstensfejare eller skorstensfejartekniker med ett par års erfarenhet samt innehar, minst, B-körkort kommer denna roll passa dig som handen i handsken! För dig som inte är utbildad skorstensfejare erbjuder vi en lärlingsutbildning där du arbetar samtidigt som du får utbilda dig till skorstensfejare. Du behöver då genomgått gymnasieutbildning med godkända betyg i svenska, matematik, engelska och samhällskunskap.

Är du intresserad av ett fritt, varierande och trevligt fysiskt arbete med möjlig att lära dig nya saker, skicka in din ansökan och ditt CV till oss

Om anställningen

Lön

Fast månadslön, kollektivavtal finns

Var ligger arbetsplatsen?

TRÄFFGATAN 1
13644 Haninge

Arbetsgivaren

Kontakt

Magnus Brandt
Skorstensfejarmästare / VD